Φοβάμαι την Ελλάδα στα χέρια του κ. Μητσοτάκη

Του Γιώργου Δημητρίου

Η Ελληνική κοινωνία δέν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το κόστος το οποίο θα καταβάλει  εξ’αιτίας των υπερβολών της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα σοβαρά θέματα τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα τον τελευταίο χρόνο:

1) Η “εκκαθάριση” των Εξαρχείων και του Ρουβίκωνα σε live μετάδοση,υπήρξε η αυλαία του θεάτρου νόμος και τάξη.

2) Η ”πατριωτική” αντίσταση στον Εβρο σε live μετάδοση και υπερπαραγωγή κομματικών ωφελημάτων.

3) Η χρήση του κ.Τσιόδρα με τον τρόπο που έγινε,τα υπερβολικά μέτρα τα οποία λήφθησαν (εκ’ του αποτελέσματος)

Με τα παραπάνω θέματα η κυβέρνηση έκρυψε την ανικανότητά της και τα φοβερά προεκλογικά  ψέματα που είπε για την οικονομία και τις προσδοκίες που καλλιέργησε.

Η εργαλειοποίηση αυτών των θεμάτων έγινε με τόσο κυνισμό, ανευθυνότητα που θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή αλλά και την ασφάλεια της χώρας.

Η κακοδιαχείριση των δημοσίων ταμείων και η πρωτοφανής χειραγώγηση των ΜΜΕ δεν ταιριάζει με τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, διχάζει την κοινωνία,περιορίζει τη δημοκρατία.

Ακόμη ένα σώου ετοιμάζεται με την πρόσκληση του νομπελίστα  καθηγητή κ.Χριστόφορου Πισσαρίδη, προκειμένου να διαχειριστεί το μνημόνιο των 32 δισ για το 2021-22-23.

Δεν ξέρω εάν αυτός ο επιστήμονας θα πεισθεί τελικά να υπηρετήσει τα νέα σώου Μητσοτάκη, όπως έκανε  κ.Τσιόδρας ο οποίος ήταν στα ”μέσα και στα έξω” όταν υπουργοί της ΝΔ έβλεπαν την υπερκοστολόγηση φαρμάκων να οργιάζει,και να πετάγονται στις χωματερές χιλιάδες εμβολίων της γρίπης.

Θα ενημερώσουν τον κύριο Πισσαρίδη για την κακοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αντεργατικές εμμονές των Μητσοτάκη – Βρούτση; Ο καθηγητής έχει διδακτορικό στην ανάλυση των αγορών εργασίας και διατυπώνει σε αυτήν ακριβώς τις αντίθετες επιστημονικές θέσεις για τα εργασιακά δικαιώματα,απο τα Βρούτσια αίσχη.

Θα ενημερώσουν τον κ.Πισσαρίδη ότι οι εισηγήσεις του θα κρίνονται από τον ανεπαρκή και αλλοπρόσαλλο κ.Αδωνη Γεωργιάδη; Δεν νομίζω να θέλει να υποστεί τέτοια ταπείνωση να συμβουλεύει τον πολιτικό ”ογκόλιθο”της χώρας.

Θα ενημερώσουν τον κ.Πισσαρίδη για την ολιγαρχική μορφή αγοράς που η ίδιοι έχουν δημιουργήσει;Τα συμφέροντα που δεν αφήνουν την αγορά να είναι ανταγωνιστική;

Θα ενημερωθεί ο καθηγητής ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί η οικογενειοκρατεία και η ευνοιοκρατεία εκπρόσωπος της οποίας είναι ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης;

Θα συμφωνήσει ο καθηγητής στη διαχείριση της κρίσης σε σχήμα ( L ) αντί για το σχήμα ( V ) όπως λέει η βιβλιογραφία; Το Χάρβαρντ μας προβάλλει ως παράδειγμα για αποφυγή αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της νέας επερχόμενης οικονομικής κρίσης, μα και το London School of Economics τα ίδια υποστηρίζει.

Θα μάθει ότι αντί της πιστωτικής επέκτασης για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, πετούν τα χρήματα του δημόσιου ταμείου σε ΜΜΕ, κολλητούς και ευνοούμενους; (Παλαιά μου τέχνη κόσκινο )

Η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρά από τη νοοτροπία του πολιτικού της ηγέτη,νοοτροπία που κινείται μεταξύ ”υπερφίαλου” αυτοκράτορα,και πονηρού επαρχιώτη πολιτευτή.

Δεν υπάρχει σοβαρή εσωτερική αντιπολίτευση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας; Μια φωνή υπευθυνότητας να τον σταματήσει στην εργαλειοποίηση των Εθνικών θεμάτων τόσο στην εξωτερική πολιτική,όσο και οικονομία;

Έδωσε σώου με τον κορωναϊό , τσάκισε την οικονομία με υπερβολές και σκοπό το κομματικό όφελος κατά τη γνώμη μου. Ομως στο χειρισμό των Εθνικών θεμάτων τα σώου δε θα μας βγουν σε καλό.

Οσο πιο γρήγορα γίνεται, πολιτικοί απο όλα τα κόμματα ας τον μαζέψουν πριν είναι πολύ αργά. Κύριε Καραμανλή; κ.Σημίτη; Αυτός είναι μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός; Οσο ο Ερντογάν θα προσπαθεί να καταστήσει την Ελλάδα δορυφόρο της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας,ο κ.Μητσοτάκης θα ανεβάζει άλλο θέατρο, άλλο σώου με τον τίτλο ”το νέο παραγωγικό μοντέλο” της χώρας με το μνημόνιο των 32 δισ.

Αναζητεί πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του κ.Πισσαρίδη. Θα δεχτεί αυτός ο άνθρωπος να παίξει έναν ρόλο ”πλύστη” της Μητσοτάκειας πολιτικής ανευθυνότητας;

Μακάρι να κάνω λάθος παρασυρόμενος από τις πολιτικές μου ”εμμονές” και πεποιθήσεις, ωστόσο φοβάμαι την Ελλάδα στα χέρια του κ. Μητσοτάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί